Hem » Så torkar du blommor

Så torkar du blommor

Det finns otroligt många vackra blommor i olika färger och former. Dessutom har varje årstid sina speciella sorter vilket gör att du kan få en säsongsenlig bukett. Det är både mer personligt och miljövänligt.

Blommor är dessutom en fantastisk present och ett enkelt sätt att göra någon annan glad. Så varför inte beställa en vacker bukett till din partner, din mamma eller din bästa väninna? Eller varför inte till dig själv? Alla kan behöva en bukett för att muntra upp sig själv ibland. Vad passar väl då bättre än en bukett vackra blommor som pryder middagsbordet till helgen?

Populärt med blommogram

Det har blivit väldigt populärt att beställa blommor på nätet, så kallade blombud. Det funkar så att du helt enkelt klickar dig in på butikens hemsida och väljer en bukett där. Det finns ett stort utbud av olika sorters blommor och buketter och du kan lätt hitta något för alla smaker. På det sättet kan du enkelt överraska någon med en bukett levererad direkt hem till dörren.

Det finns egentligen bara en nackdel med blommor och det är att de vissnar efter en tid och då är det bra att kunna bevara dem. Då är bästa sättet att torka dem. Men hur gör du då för att torka dina blommor på bästa sätt?

Följ dessa tips så kommer du ha kvar din bukett som ett vackert minne en lång tid framöver.

Vilka sorter passar bäst att torka

Om dina torkade blommor ska bli så fina som möjligt ska du först och främst välja sorter som passar att torka. Det är till exempel svårt att torka tulpaner och liljor eftersom de har mjuka stjälkar som innehåller mycket vatten. Välj istället gärna olika typer av grässorter, de håller formen fint. Eller varför inte torka några andra favoriter som Hortenisa, Pioner rosor eller eterneller? Även gröna blad som Eucalyptus är fina att torka.

För bästa resultat

Tänk på att torka dina blommor innan de börjar “nicka”. För att du ska få fina torkade blommor måste du helt enkelt torka dem medan de fortfarande är fina. Är blommorna lätta kan du torka dem i en vas men om de har ett tyngre “huvud” är det bättre att hänga dem upp och ner. Det tar ungefär två veckor för dig att torka dina blommor.

Separera gärna dina blommor eftersom de då torkar lättare. De blir också finare i formen.

Placera inte dina torkade blommor i solen, då kan de lätt blekna.

Du kan såklart också torka blommor som du plockar själv i din trädgård eller ute i naturen. Tänk då på att gärna plocka dem en dag när det inte regnar, gärna på eftermiddagen, så att blommorna är torra. Vill du plocka olika sorters fröställningar ska du helst göra det på hösten när dess färger är som vackrast.

Något de flesta inte vet är att man kan använda hårspray på sin torkade bukett. Det gör att blommorna fixeras och att, till exempel olika grässorter, inte släpper ifrån sig tussar.

Ett sista tips är att göra rent dina blommor med hjälp av din hårfön. Torkade blommor blir nämligen väldigt lätt dammiga och då kan du blåsa försiktigt med fönen. Det funkar jättebra.

Blombud – skicka blommor med blomsterbud & blommogram:

Blomsterglädje – Billigt blombud!

395 kr – 626 kr

Varför inte buda bort en Blomsterglädje som håller extra länge? Den här buketten har både liljor, germini, nejlikor & alstroemeria!
Samtliga av dessa blomsorter lever länge om de får lite extra omtanke. Ge dem bara vatten och en ny snittyta ofta så får du njuta av dessa blommor under lång tid.

Olivträd – perfekt att beställa online!

395 kr

Ett olivträd som för tanken till medelhavets heta länder. Olivträd passar bra att ha utomhus och inomhus, placera trädet ljust. Olivträdet är ca 45-55 cm högt och levereras med silkespapper runt innerkrukan. En perfekt gåva att skicka som blommogram – dessutom med chans till leverans samma dag!

Två pelargoner – som blommogram

310 kr

Ett blombud som innehåller paket med två rosa pelargoner. Den perfekta uppvaktningen till någon eller varför inte köpa till dig själv? Pelargoner har stark växtkraft och blommar mycket och länge under hela sommaren. Därför behöver de en riktig bra start för att komma igång efter efter vintern – men trots det perfekta att skicka som blommogram!

Vårglädje som blomsterbud

375 kr – 696 kr

En vacker bukett i rosa, vita och gröna toner. Ljuvliga Vårglädje innehåller prärieklockor, lövkojor, alstroemeria och grönt. Lövkojor har en härlig doft men kanske inte passar den med allergier. Ett bra val för blommografera!

Blå hortensia – beställ med bud!

395 kr

En ståtlig och härlig blå krukhortensia, med en terracottakruka. Hortensian är kraftig, vacker och kompakt med många små blommor som passar utmärkt att skicka via blombud. Den trivs bäst på en skuggig och lagom varm plats.

Skicka en Kärleksfavorit

445 kr – 696 kr

En utmärkt överraskningsbukett som passar vid varje tillfälle du vill hylla kärleken. Blommorna går i rosa och lila toner och innehåller rosor, prärieklocka, alstroemeria och blandat grönt. Perfekt att skicka som blonsterbud!

Vita liljor med blombud

245 kr – 496 kr

Oavsett i vilket rum man ställer en ståtlig bukett av vita liljor, så pryder det sin plats. Observera att liljorna kan komma att levereras knoppiga. Skicka en bukett vita liljor enkelt som blommogram genom att trycka på knappen ‘se erbjudande’ nedanför.

Skicka en Omtanke

375 kr – 526 kr

Omtanke är en favorit bland många blomsterälskare och är som namnet antyder, en ljuvlig bukett, perfekt när du vill visa omtanke och uppskattning. Buketten går i sobra färger och innehåller nejlikor, rosor, alstroemeria och grönt – ett säkert kort oavsett vem du vill överraska när du vill skicka blommor online.

Studentbukett med Nalle

495 kr – 895 kr

En passande uppvaktning till skolavslutningen, studenten och examen. En klassisk, vacker sommarbukett i gult, blått och vitt. Bukette innehåller rosor, krysantemum, iris och grönt. Levereras tillsammans en söt nalle med ett blågult band, till ditt Blommogram så förhöjer du känslan ytterligare.

Antal blombud:25 st.
Erbjudanden & kampanjer:8 st.
Betalningsmetoder:Klarna, Swish & Kortbetalning
Leveranstid:0 – 3 dagar.